Голову Харківського окружного адмінсуду засудили на 5 років позбавлення волі

Вищий антикорупційний суд України визнав винною у наданні хабаря голову Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко і призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“31 січня 2023 року колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким визнано винуватою у наданні неправомірної вигоди, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, голову Харківського окружного адміністративного суду.”, – йдеться в повідомленні

За вироком суду їй призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду судді строком на три роки.

Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення в суді апеляційної інстанції.

Ольга Панченко намагалася вчинити тиск на одного з суддів окружного суду та у подальшому спробувала її «підкупити» за ухвалення рішення на користь третіх осіб в адміністративній справі щодо земельного питання.

Її було викрито одразу після передачі нею хабара 21 вересня 2020 року. За фактом передачі хабаря було відкрити кримінально провадження. На час досудового розслідування фігурантку справи Ольгу Панченко тричі усували з посади голови Харківського окружного адмінсуду.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці вересня голову Харківського окружного адмінсуду затримали під час передачі хабара у розмірі $ 3000.

Наступного дня після затримання їй повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.369 КК (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

30 березня 2021 прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури передали до ВАКС справу голови Харківського окружного адміністративного суду Ольги Панченко, яку звинувачують в передачі хабара.